Organik bal ile öksürüğe karşı gelin

Bal, mucizevi bir yiyecektir. Arılar tarafından üretilen kalın yapılı, tatlı bir sıvıdır. İnsanlar, uzun yıllardan beri balı hem lezzet amaçlı hem de şifa amaçlı kullanmaktadır.
Baldaki koku, renk ve tat gibi genel özellikler arıların ziyaret ettiği çiçek türlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Ancak organik balve yüksek kaliteli ballar fenoller, enzimler, flavonoidler ve organik asitler gibi önemli bileşiklerden oluşur. Bu bileşiklerin bir araya gelmesiyle birlikte balın antioksidan özelliği ortaya çıkar.
Bal; düşük kan basıncı, kolesterol, kalp sağlığı gibi birçok rahatsızlığın giderilmesinde etkilidir. Öksürük de bunlardan biridir.
Öksürük; ciğerlerde toplanan mukusun dışarı atılma eylemidir ve genellikle iyi bir şeydir. Bununla birlikte günlük yaşama olumsuz etki eden, kalıcı bir öksürük kişiyi rahatsız eder. Öksürük için verilen şurupların özellikle bebekler ve küçük çocuklar üzerinde yan etkileri bulunur. Yapılan araştırmalar, balın da öksürük şurubu olduğu kadar öksürüğünü hafiflettiğini göstermiştir.
Bal, öksürüğü nasıl giderir?
Kaliteli bir bal, antioksidan deposudur. Antioksidanlar, toksik maddelerin vücuttan uzaklaşması için oldukça yararlıdır. Bu nedenle soğuk algınlığı nedeniyle üst solunum yollarının ve ciğerlerin mukus tabakasıyla kaplanmasının en iyi tedavi yöntemlerinden biri de baldır. Özellikle süzme bal ile yapılan bitkisel karışımlar, uzmanlar tarafından da öksürük tedavisinin giderilmesi için tavsiye edilmektedir. Çoğu öksürük probleminde ilaçlardan daha etkili olduğu ve rahatsızlığı daha hızlı yok ettiği görülmüştür.
1 yaşından küçük bebeklere bal verilmesi, sindirim sistemi için tehlikeli olabilir.
Süzme bal ile yapılan öksürük giderici tarifler
·Elma kabukları ve çekirdekleri, ıhlamur, karanfil ve çubuk tarçın ilave edilen su, birkaç dakika boyunca kaynatılır. Ilık hale gelen bitki çayının içerisine 1 tatlı kaşığı bal konularak içilir.
·1 bardak ılık sütün içerisine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı karabiber ilave edilerek içilir.
·1 çorba kaşığı balın içerisine, 1 çay kaşığı toz zencefil eklenir. Macun kıvamına gelene kadar karıştırılır ve yenilir.
·Çocuklardaki öksürüğün giderilmesi için sırt ve göğüs kısmına bir miktar bal sürülüp üzeri bezle kapatılır. Özellikle gece uykusu esnasında yapılması tavsiye edilen bu yöntem birkaç kez tekrarlanabilir.
·Ayva ve ayva kabuklarının kaynatılmasıyla yapılan çay, ılık hale getirildikten sonra günde 1-2 kez içilmelidir.
·1 adet limonun suyu sıkılır ve içerisine 1 çorba kaşığı bal ilave edilerek tüketilir.
Bal, ne yazık ki en çok hileli üretim yapılan besin maddelerinin başında gelmektedir. Kaliteli ve gerçek yöntemlerle üretilmeyen balların sağlık üzerinde olumlu etkisi bulunmamaktadır.
Sitemizden alacağınız bal çeşitleri tamamen güvenilir ve organik sertifikalıdır. Tamamen doğal yollarla üretilmiş süzme çiçek balı, kestane balı, krem bal, arı sütlü bal ve petek bal severler için petekli karakovan bal çeşitleri şifa amaçlı kullanmak için idealdir.